Winkelcentra Hoorn

Winkelcentra

Hoorn is een van de meest aantrekkelijke winkelsteden van Nederland. Naast de sfeervolle historische binnenstad heeft Hoorn in de verschillende wijken ook leuke winkelcentra voor de dagelijkse boodschappen en ook kleine winkels:

De Huesmolen
Het winkelcentrum De Huesmolen ligt in het hart van de wijk Risdam-Zuid. De Huesmolen heeft een ruim aanbod aan dagelijkse en niet-dagelijkse winkels en winkelgerelateerde voorzieningen. Naast de twee supermarkten (Deen en Lidl) is er een volledig assortiment winkels in het centrum aanwezig. Op de parkeerplaats bij Deen is op de woensdagen een warenmarkt met 25 kramen. Iedere vrijdag organiseren de winkeliers een koopavond. Bij het winkelcentrum zijn ook een bibliotheek, cultureel centrum, bowling, kinderopvang en diverse onderwijsvoorzieningen.

De Kersenboogerd
Het wijkwinkelcentrum Kersenboogerd ligt centraal in de gelijknamige wijk, nabij het NS-station Kersenboogerd. Het winkelcentrum is goed bereikbaar voor bezoekers.  Het winkelcentrum bestaat uit een compleet aanbod aan branches in de dagelijkse en niet-dagelijkse sector. Naast de twee supermarkten  (Deen en Vomar) is er een compleet aanbod aan winkels aanwezig. Iedere vrijdag organiseren de winkeliers een koopavond. Op de dinsdagen is er op het parkeerterrein een warenmarkt aanwezig.

De Grote Beer
Winkelcentrum De Grote Beer ligt in de wijk De Grote Waal en is centraal in deze wijk gelegen. Dit winkelcentrum is een sterk, overdekt boodschappencentrum. De winkels liggen op twee lagen, verbonden met een roltrap en een vaste trap. De supermarkt (Dekamarkt), Bristol en een dierenspeciaalzaak liggen op de eerste verdieping. Op de begane grond zijn onder andere het versplein en de non-foodwinkels, de horeca en dienstverlening gevestigd. Het aantal nevenfuncties vormt een sterk punt voor De Grote Beer: een wijkcentrum, een zorgcentrum, dierenkliniek etc.

De Korenbloem
In het noordelijke deel van de wijk Risdam is het winkelcentrum De Korenbloem gevestigd. De bereikbaarheid is zeer goed en onder het winkelcentrum is een goede en ruime parkeergarage gelegen welke voor het winkelend publiek gratis is. Een belangrijke winkel in het winkelcentrum is de Dekamarkt, deze wordt aangevuld met overig dagelijks aanbod en een beperkt niet-dagelijks aanbod. Nevenfuncties in de directe omgeving zijn een sportcentrum, wijkcentrum, zorgfuncties en onderwijs waarmee het tot een compleet hart voor de wijk bestempeld kan worden.

Dorpscentra Zwaag en Blokker
In Zwaag ligt aan de Dorpsstraat een Deen supermarkt. En verder is er ‘min of meer’ verspreide bewinkeling gevestigd. Het voormalige dorp Blokker kent twee subconcentraties die beide langs de Westerblokker liggen: een Aldi met beperkte nevenbewinkeling (de Klok) en het eigenlijke dorpscentrum rondom Deen (de Beurs). In feite is in Blokker sprake van versnippering over twee locaties.

Het Hof van Hoorn
Voor winkels groter dan 1000 m2 en in branches die te vatten zijn onder ‘in en om het huis’ is het Hof van Hoorn ontwikkeld. Op dit terrein vindt u ‘doe-het-zelf’ zaken, meubelzaken en winkels die zich richten op woninginrichting. Ook elektronicawinkels en een sportzaak zijn op dit terrein gevestigd. In de toekomst zal Media Markt een plaats vinden op dit terrein. Binnen West-Friesland is dit de enige plek waar ‘perifere detailhandel’ zich mag vestigen. Voor de vestigingsvoorwaarden kunt u contact op te nemen met de gemeente Hoorn.

Detailhandel op bedrijventerreinen
Detailhandel op bedrijventerreinen is in principe niet toegestaan. Slechts voor de ‘ABC-goederen’ (auto, boot en caravan) en handel in gevaarlijke stoffen (bijvoorbeeld gasflessen) zijn uitzonderingen. Ook zijn er vestigingen van ‘keukenleveranciers’ en bouwmarkten te vinden op de bedrijventerreinen. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw beleid betreffende ‘detailhandel op bedrijventerreinen’. Dit nieuwe beleid is in overleg met het georganiseerde bedrijfsleven opgesteld.

Kijk ook eens HIER:

Rustige camping in de kop van noord Holland