Park van Luna

parkvanluna

Over Park van Luna

Park van Luna aan de rand van Heerhugowaard is een verrassend samenspel van land en water met de meest uiteenlopende mogelijkheden. Het gebied is 180 ha en je kunt er zwemmen, wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren en varen.

Activiteiten 
Het Park van Luna ligt rondom de Heerhugowaardse wijk van de Stad van de Zon. Een prachtig gebied met bos, weides, strand en vooral veel water. Door de variatie in het landschap is het een aantrekkelijk wandelgebied. Behalve strand, dijkjes en weides is er ook een verrassend stuk bos. Dit Huygendijkbos ligt in het zuidelijk deel van het gebied. In de zogenaamde vides in het bos kunnen zowel in de zomer als in de winter activiteiten plaatsvinden.

Lekker in en aan het water
Voor een dagje strand hoef je echt niet naar zee, want je kunt naar het gezellige strand van Luna. Kanovaren, roeien, surfen en zwemmen, zonnebaden en heerlijk spelen, het kan er allemaal. Ook waterskiën bij Skeef is een leuke uitdaging! Een natuurlijk systeem van zuiverende planten in het Labyrint zuivert het water. Het water binnen de ballenlijn wordt in het zwemseizoen gecontroleerd door de provincie Noord-Holland. De kano-overstapplaatsen aan de Huygendijk en de Oostertocht maken het mogelijk verder Heerhugowaard in te varen, of juist uit, richting Alkmaar.

Fietsen
Ook voor fietsers is het gebied de moeite waard. Er is een speciale mountainbikeroute met een uitdagend parcours en er lopen door het gebied mooie fietspaden die veelal deel uitmaken van het regionale fietsknooppuntennetwerk. In het gebied worden ook regelmatig leuke en sportieve evenementen georganiseerd.

Cultuur
Kunst heeft een belangrijke plek in het Park van Luna en vormt een geheel met het landschap en het ruimtelijk ontwerp. Het resultaat is geen park met hier en daar een beeld, maar kunst verbeeld in gebruiksvoorwerpen. Voorzieningen als meubilair, bewegwijzering, gebiedsinformatie, afvalvoorziening en bijvoorbeeld een fietsenstalling moeten niet alleen een praktische functie vervullen, vonden de kunstenaars. Wie de kunst in het Park van Luna wil ontdekken, moet dus even verder kijken.

Wandelen met de hond
Park van Luna bestaat uit drie gebieden. Het strand en ligweide zijn het gehele jaar door verboden voor honden. Voor het Labyrint geldt het gehele jaar een aanlijnplicht voor honden. Het Huygendijkbos is een losloopgebied.
Op de kaart is alles duidelijk weergegeven.

frikluna

Rustige camping in de kop van noord Holland