Oude- en Nieuwe Niedorp

niedorpen

Oude Niedorp

In Oude Niedorp vindt men naast het dorpse aanzicht als algemene bezienswaardigheid ook de Ruïnekerk en de Korenmolen De Hoop, De Hoop werd in 1641 gebouwd en is nog steeds maalvaardig. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij de oergezellige
“Irish Cottage”

irish cottage1

irish cottage2 

 

 

 

 

 

Nieuwe Niedorp

In 2012 is gemeente Niedorp gefuseerd met 3 andere gemeenten en gaat tegenwoordig doorhet leven als Gemeente Hollands Kroon. Nieuwe Niedorp fungeerde tot de fusie als hoofdkern van gemeente Niedorp. Het dorp kreeg evenals Winkel en Oude Niedorp het stedenrecht.

Het ligt in het midden van Noord-Holland en kan met recht het Groene Hart worden genoemd. De vele sloten en vaarten nodigen uit tot een romantisch vaartochtje. Er zijn diverse mooie routes uitgestippeld.

De kerktoren staat enigszins uit het lood en is de blikvanger!

Evenementen

Een begrip in de regio zijn de vele evenementen die elk jaar weer op de agenda staan. Op de derde zaterdag van juni staat “Kieledag”
(= jaarmarkt) op de agenda. De dorpen Winkel en Nieuwe Niedorp staan vol met kramen en verder is er toneel, muziek, attracties etc.

Het derde weekend in augustus staat het Nazomeren op het programma. Ruim 50 tuineigenaren, kunstenaars en hobbyisten nodigen iedereen uit om kennis te maken met hun creaties.

 nn dorpsstraattrambaan nniedorp

Rustige camping in de kop van noord Holland